Czym lepiej roztrzepać ciasto: mikser, rózga?
Chodzi mi po głowie spróbowanie zamiast miksera wielofunkcyjnego właśnie takie typowej różgi, jak tu: https://www.gastrosilesia.pl/rozgi,2,4,185,178,36
Gdzieś czytałam, że rózga kuchenna lepiej spulchnia ciasto i napowietrza niż mikser, ale szczerze mówiąc, nie wiem czy to prawda.
Orientujecie się?
Czym lepiej roztrzepać ciasto: mikser, rózga?
Re: Czym lepiej roztrzepać ciasto: mikser, rózga?
Wydaje mi się ,że zdecydowanie lepszym rozwiązaniem jest użycie miksera ale to moje zdanie.
Re: Czym lepiej roztrzepać ciasto: mikser, rózga?
Jak tam u was dziewczyny z pieczeniem. Przed nadchodzącymi świętami będzie chyba tego pieczenia więcej. W naszej kuchni dość często używamy do różnych ciasteczek i ciast czekolady - https://www.aledobre.pl/25452,Pastylki_ ... ebaut.html .W jednym ze sklepów znalazłam czekoladę w formie czekoladowych pastylek , świetnie spradzają się w mojej kuchni. Spróbujcie.